Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmud al Dagistani, smatra da bi trebalo uvesti porez na pse i navodi da mnoge evropske zemlje imaju ovaj porez, bez obzira na to o kojoj veličini psa je reč. Kako su to te zemlje rešile problem napuštenih pasa i kako se postuje i sprovodi njihov zakon,kakav god da je i kakav je standard života u tim zemljama?!?
 
A vreme u kome ovaj narod živi je izuzetno teško i nikada više poizbacivanih pasa po ulicama i svim mogucim zabitima. Zakon o dobrobiti životinja koji je jedan od najboljih je tu, napisan, proglašen 2009. godine sa prelaznom fazom zvanom CNR programom. 
Četrnaest godina zakona koji je samo na papiru zaživeo i niti je poštovan a još manje sprovođen, i dalje smo u toj takozvanoj prelaznoj fazi. 
 
Jedan jedini uzročnik, faktor produbljivanja pandorine kutije,sve većeg broja napuštenih pasa i njihove nesreće je – čovek.
 
Zvanični podaci o broju svih kućnih ljubimaca u Srbiji praktično i ne postoje jer može da se predpostavi da je +~ 10% kućnih ljubimaca, vlasnickih pasa čipovano, redovno vakcinisano, sterilisano. A zašto – zato sto košta a ljudi ne mogu ili ne žele da odvoje novac za sve to – a sve su to zakonske obaveze odgovornog vlasništva što je slovo zakona koje se niti poštuje a po najmanje sprovodi ali se zato upravo zbog svega toga svi redom opariše na sve moguće načine na užasnim nesrećama neželjenih izbačenih, tih istih kućnih ljubimaca. I onda se organizuju uz pomoć stranih stručnjaka koji nisu ni u svojoj zemlji rešili problem ali će zato uz dobro unovčeni projekat rešiti problem napuštenih životinja u tuđoj zemlji, pa se prave politički podobne radne grupe koje će učestvovati u izmeni i dopuni zakona koji nije ni jednim jedinim svojim slovom ni poštovan a još manje primenjivan.
 
Sada ni to nije dovoljno te hajde da se uvede porez na pse,kućne ljubimce, čime bi se po rečima predsednika  kinolosgog saveza rešio problem neodgovornog vlasništva i smanjili napadi pasa po ulicama?!? Jer bi svi vlasnicki psi bili čipovani?!? Da li Gospodin zna da je neopisivo jako mali broj vlasničkih pasa čipovano i vakcinisano onako kako to zakon nalaže upravo zarad finansijski jako loše situacije ili sistematskog nemara i da bi se uvođenjem poreza napravila čitava ekspanzija izbacivanja životinja i još veća i gora pandorina kutija nesrećnih životinja. 
 
Da bi time već prenatrpane šinteraje još više zatrpali nesrećnim životinjama i time otvorili vrata eventualnoj legalizaciji za pojedine tako željene i novčano unosne (koštano brašno) eutanazije kao rešenja i uz putno punjenje raznoraznih džepova kroz raznorazne sluzbe – smanjenja broja populacije napuštenih životinja. Finansirati već finansirane “azile”-šinteraje u koje se ulazi ako vas puste i čije se same kapije po teškoj nesreći i čemeru osećaju. Pojačati rad komunalnih službi koje sagradiše imperije na napuštenim psima a kontrolu sprovode onako kako to zakon nalaze samo selektivno u zavisnosti od debljine koverte i zastitarskih šarenih veza?!? 
 
A zašto se nikada ne krene od onog osnovnog -poštovanja i prvenstveno sprovođenja zakona o dobrobiti životinja?!?
Zašto se ne krene jednom za svagda od rešavanja uzroka a ne saniranja već katastrofalnih posledica?!?