14.2.23 god je održan sastanak u Vladi Republike Srbije , na poziv kabineta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva, Uprave za veterinu , veterinarske inspekcije sa predstavnicima dvanaest ciljano izabranih udruženja za zaštitu životinja na temu Izmene i dopune Zakona o dobrobiti Životinja, na kome je formirana radna grupa. 
 
Ovaj sastanak je od izuzetne važnosti za naš rad , pošto se godinama borimo za poboljšanje dobrobiti životinja i poštovanje i sprovođenje Zakona o dobrobiti. 
 
Informacija o organizovanju sastanka nije objavljena na zvanicnoj prezentaciji nadležnog ministarstva , već samo na Instagram profilu Sandre Božić, narodne poslanice, što nije zvanični , zakonski prihvatljiv način obaveštavanja zainteresovanih udruženja, kako bi uzeli učešće u radu, čime nam je onemogućeno da učestvujemo u istom. 
 
Poziv na sastanak nije objavljen onako kako to zakon nalaže u sredstvu javnog informisanja. Na sastanku nismo mogli da imamo učešće jer jednostavno – nismo bili obavešteni. A nismo ni predpostavljali da je potrebno da pratimo Instagram profile skupštinskih poslanika.
 
Pitamo se po kom je slovu zakona ministarstvo objavilo poziv na sastanak sa civilnim sektorom ?!
Ili su samo podobni pozvani ?!
Ko će i kako će odlučivati o sudbini napuštenih životinja ?!
 
Udruženje Koalicija za život je uputila dopis nadležnim institucijama zahtevajući priključivanje i objašnjenje- koje do danas nije dobilo.